Daniel Adams-Ray live på Bygget

Daniel, denna ikon inom svensk musik, har varit en av de viktigaste gestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen och fick under 00-talet alla att vända blickarna mot Snook. 2010 formade han om hur svensk pop lät med solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” och när 10-talet summerades stod det klart att ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under hela decenniet.

2020 återvände han och har under det senaste året släppt flera singlar som ”Avundsjuk på regnet” (feat. Miriam Bryant), ”Bror” och ”Tunna kläder” (feat. Erik Lundin). Den 11 juni släppte han sitt tredje soloalbum, ”Döda hjärtan kan slå igen”, som hyllats av kritiker med lovord som “Daniel Adams-Ray fyller sprickorna efter Gärdestad” (Aftonbladet), Borås Tidning tycker att han “fortsätter att imponera” och Popmani slår fast att han är “en av Sveriges bästa lyriker”.

På albumet som är hans första på åtta år har han hämtat inspiration från både rap och visa, något som Daniel Adams-Ray själv beskriver så här:
– Rap och svensk visa har funnits längre än vad jag levt. När det gick upp för mig hur snarlik metodik de olika uttrycken har så öppnades en helt ny värld för mig och för mig har det handlat om just det att hitta nya världar. För perspektivet är i grunden det samma, det är bara människorna och platserna som förändras.
Just nu medverkar Daniel Adams-Ray i Så mycket bättre och hans första tolkning, ”Skotthål” blev direkt en hit och är en av Sveriges just nu mest spelade låtar.

Vi är grymt glada att välkomna tillbaka Daniel till Byggets scen vid två tillfällen under våren 2022, torsdagen den 3 februari och torsdagen den 10 mars.

Mer info och förköp kommer inom kort.

Torsdag

3 februari

Datum: Tors 3 februari
Tid: 23.00
Insläpp: 22.00
Ålder: 20 år
Förköp: Inom kort…

Torsdag

10 mars

Datum: Tors 10 mars
Tid: 23.00
Insläpp: 22.00
Ålder: 20 år
Förköp: Inom kort…