Om Bygget

Bygget har ända sen starten varit ett av Åres ledande nöjesetablissemang. Namnet Bygget kom till då stället inte var i närheten av klart det datum det skulle öppna under våren 1985. Då en stor radioinspelning och en massa bokningar inte gick att flytta på valde man att öppna ändå och gjorde en grej av det. Det innebar att gästerna fick kryssa bland stegar, betongblandare, plywood och byggplast. Ölen dracks ur plastmuggar och personalen jobbade i byggkläder.

Detta väldigt lyckade koncept körde man på med i två säsonger innan stället byggdes klart men man behöll ändå namnet Bygget, det var vid det laget redan etablerat. Fortsättningsvis drevs Bygget som Restaurang, konferensanläggning, pianobar samt med en hel del Livemusik.

Ett koncept som fortsatte fram till att nuvarande ägare, TMN i Åre AB, tog över verksamheten säsongen 2002/03. Den stora skillnaden blev i och med detta en mer renodlad satsning på att bli Åres Största Nöje. Vid denna tidpunkt fanns det fyra starka aktörer på Nattklubbsscenen, förutom Bygget fanns då även Dippan, Country Club och Torvtaket. Resan tog sin start med en rejäl omdisponering av lokalerna samt stora renoveringar och byggnationer av nya barer och miljöer.

Satsningen på Livemusik och fler DJ:s blev också påtaglig och marknadsföringen blev mer massiv. Allt detta sammantaget gav snabbt resultat och gav det faktum att Bygget blev Åres Största Nöje. Enormt mycket har hänt sen dess, säg den artist som inte passerat revy på Byggets scen och såväl kungligheter, Sveriges kändis- och maktelit samt excentriska fotbollsproffs har roat sig på Bygget. Idag står Bygget starkt i sin position och efter en fantastisk vintersäsong 2024 ser vi nu fram mot 2025.

Varmt välkommen till oss på Bygget – Åres Största Nöje!

Hitta hit

Bygget ligger i klassiska Åre Fjällby, 700 meter från Åre Torg mot VM8:an. Du tar dig hit till fots eller med bil. Väljer du att åka taxi så rekommenderar vi att du bokar Topptaxi på telefon 0647-220 20.

Vanliga frågor och svar

Ring oss mellan kl 10.00-14.00 eller maila info@byggget.se så försöker vi hjälpa er.

Ja, maila din förfrågan till drinkbord@bygget.se

18 år på tisdag och torsdag.
20 år på fredag och lördag.

Olika entréer olika dagar, se mer i kalendern under respektive dag.

Nej, After Skin är på vårt andra ställe, Verandan Åre. Läs mer på verandanare.se

Kontakta oss